Strategi

Pellentesque odio aliquam vitae amet, elementum at urna facilisis purus, integer nam libero pharetra viverra et dolor tellus, eget commodo tellus tempus vitae.

STRATEGI

At finde aktier, der er mere værd, end de koster

Når jeg leder efter aktier til Juul Value Invests portefølje, ser jeg efter aktier, der er mere værd end de koster. Desuden købes den enkelte aktie over flere omgange. Og så har jeg fokus på, at vores aktier er forskellige. Læs mere herunder.

Fokus på værdi

Det lyder selvfølgelig banalt, at købe aktier, der er mere værd end aktiekursen. Det ville jo være dumt at lede efter aktier, der er mindre værd end de koster. Men de fleste investorer har fokus på noget andet end værdi. Nemlig enten på at finde aktier, der vil stige, eller at finde selskaber med en lys fremtid.

 

Og tag ikke fejl, jeg synes også godt om aktier, der stiger, og selskaber med en lys fremtid. Men hvis mit fokus er på om en aktie vil stige, så bliver andre investorers mening om aktien vigtigere end selskabets resultater. Og selvom en lys fremtid er en fordel, så kan en aktie sagtens være for dyr,

hvis mange andre investorer også har set lyset, og derfor handlet aktien op i pris. Ved at holde fokus på værdien, har jeg et fast holdepunkt.

Kræver en sikkerhedsmargin

Det er altid usikkert, hvad en aktie er værd. Det afhænger af, hvad der sker i fremtiden. Derfor vil jeg kun købe en aktie, hvis kursen er væsentligt lavere, end det jeg mener den er værd. Det er en sikkerhedsmargin – en forsikring mod, at jeg er for optimistisk eller har overset noget.

Køber over tre omgange

Jeg køber en aktie til os over tre omgange. Selvom en aktie virker meget billig i forhold til kvaliteten, kan det være en god idé at købe gradvist. Der vil ofte være forhold man har overset. Jeg køber første portion fordi aktien er billig. Hvis jeg skal købe mere, skal selskabets drift udvikle sig som jeg har forventet – eller aktien skal være stigende. Og samtidig skal der fortsat være den rabat jeg kræver, i forhold til vurderingen af aktien. Skal en aktie købes til en fuld portion, skal alle tre kriterier være opfyldt.

Ønsker forskellige typer aktier

Det er også meget vigtigt, at de enkelte aktier i porteføljen er forskellige. Hvis aktierne er forskellige, er det mindre sandsynligt, de alle bliver ramt at samme type nedtur. Bliver den ene aktie ramt, gør den anden det måske ikke. Og ikke kun forskellige på lande og sektorer, men også forskellige på prissætning, størrelse, fremtidsudsigter og popularitet.

Er inspireret af Buffett

Strategien er inspireret af Warren Buffett – verdens gennem tiden bedste investor. Han er klart den, der har tjent mest på investering  og i dag én af verdens rigeste. Buffett har hele sit liv været åben om sin tankegang og sine principper, der er enkle og logiske. Det er simpelthen målsætningen, at investere sådan som Buffett råder til.

Har primært aktier og ingen lån

Vi har som udgangspunkt udelukkende aktier i porteføljen og ofte lidt kontanter. Men jeg forbeholder mig ret til at investere i obligationer, hvis jeg ikke kan finde aktier, der er attraktivt prissat. Vi kan ikke investere for lånte midler, og vi kan ikke anvende afledte finansielle instrumenter. Det sikrer aktionærerne, at risikoen ikke bliver uforvarende høj.

Du kan læse mere om strategien og Juul Value invest A/S ved at rekvirere dokumentet ’Værd at vide om JVI’ her.